Dochtermaatschappijen

Patronale Life verstrekt levensverzekeringen van het type Tak 21, Tak 23 en Tak 26, alsook een eigen schuldsaldoverzekering gekoppeld aan kredieten.

Patronale Life verleent rechtstreeks kredieten aan particulieren en ondernemingen, en heeft bovendien nog verschillende dochtermaatschappijen via dewelke kredieten kunnen verkregen worden.

Daarnaast heeft Patronale Life, vanuit haar beleggingsstrategie, ook nog een dochtermaatschappij voor zonnepanelenparken en een dochtermaatschappij met als focus industrieel (logistiek) vastgoed.

 

Patronale Solar

Patronale Solar groepeert meer dan 200 industriële PV productiesites in België.

Samen met Edison Energy zijn zij expert in het ontwikkelen, realiseren, beheren en financieren van projecten en innovaties in (hernieuwbare) energie.

Deze joint-venture vormt de ideale combinatie van de financiële knowhow van Patronale Life gecombineerd met de technische expertise van Edison Energy. Samen vormen zij een van de grootste Belgische spelers in de productie van hernieuwbare zonne-energie.

Patronale Real Estate

Patronale Real Estate is een 100% dochtermaatschappij van Patronale Life. Haar focus ligt op logistiek vastgoed.

Zo werden recent projecten in de Antwerpse haven en op Brucargo in Zaventem opgeleverd.

HypoStart NV

De maatschappij HypoStart is uitsluitend actief in het segment van de sociale leningen in het Vlaams Gewest en in Brussel-hoofdstad.

Kredieten worden toegestaan op basis van een vaste rentevoet en met een duurtijd die kan variëren tussen 5 en 30 jaar. De quotiteit bedraagt in de meeste gevallen 100% van de venale waarde.

HypoConnect NV

HypoConnect is een 100% dochter van Patronale Life. HypoConnect heeft een makelaarsplatform ontwikkeld voor hypothecaire kredietverstrekkers. Het platform HypoSmart ondersteunt namelijk de dienstverlening van meer dan 500 Belgische makelaars aan hun klanten en gaat dagelijks op zoek naar de voorwaarden op de hypotheekmarkt die het best tegemoetkomen aan de noden van de individuele klant.

Dankzij het extranet kan de makelaar in één oogopslag de voorwaarden vergelijken van meer dan 15 kredietaanbieders.